Lidmaatschap

Waarom Rotary Maastricht?

Rotary Maastricht heeft een zeer divers en interessant ledenbestand. Het is inspirerend om met mensen uit totaal verschillende beroepen kennis uit te wisselen en dilemma’s te bespreken. Sinds de oprichting van Rotary ligt kameraadschap aan de basis. Het is leuk om met de andere leden uit je club in contact te staan en gezamenlijk activiteiten te ontplooien. Samen zet je je in voor goede doelen. De Rotary leden hebben de gelegenheid om vriendschapsbanden aan te knopen over de hele wereld. Het toepassen van hoge ethische normen in bedrijf en beroep is een belangrijke uitgangspunt binnen Rotary. Als het nodig is, kun je terugvallen op je Rotaryclub. 

 

Lid worden van Rotaryclub Maastricht
  • Nieuwe leden worden in principe aangedragen door leden.
  • Een Rotaryclub kent classificaties, wat wil zeggen dat elk beroep in beginsel door één (maximaal vijf) clublid wordt vertegenwoordigd.
  • Mocht je interesse hebben, dan maak je dat kenbaar door contact te zoeken met een van de leden of door een mailtje te sturen. Vertel dan iets over je motivatie en stuur een CV mee.
  • De nieuwe ledencommissie overlegt met regelmaat en peilt of er mogelijke bezwaren zijn binnen de club. Is dat niet het geval, dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek met twee of meerdere leden. We vertellen je dan ook meer.
  • Als je na die kennismaking net zo enthousiast bent als wij, 'hangen we je uit'. Clubleden kunnen dan reageren op jouw mogelijke komst. Zijn er alleen positieve reacties, dan nodigen we je van harte uit om een paar avonden mee te draaien. 
  • Mochten de meedraaiavonden je goed bevallen, dan nodigen we je uit officieel lid te worden.
  • Lidmaatschap is voor het leven. Uiteraard is uitstappen mogelijk, maar in de praktijk zien we dat niet veel. De bijdrage wordt per bestuursjaar gevraagd. Je moet rekenen op zo'n € 950 per jaar inclusief maaltijden en een drankje.

 

Download hier onze statuten

Dowload hier ons huishoudelijk reglement

 

Interesse? Laat het weten