Rotary Nederland

In Nederland kennen wij het kantoor van de Stichting Rotary Administratie Nederland dat is gevestigd in Amsterdam.

Verantwoordelijkheden van het lidmaatschap:De club is de hoeksteen van Rotary en door de wekelijkse bijeenkomsten bij te wonen krijgen de leden gelegenheid te genieten van het gevoel van Fellowship in de club en hun professionele en persoonlijke kennis te verrijken. Als leden hun eigen wekelijkse clubbijeenkomst missen, worden ze aangemoedigd bijeenkomsten van andere Rotaryclubs bij te wonen – een gebruik dat rotarians een warm welkom garandeert in gemeenschappen over de hele wereld. Wat rotarians uit Rotary halen, hangt grotendeels af van wat ze erin stoppen.

Veel eisen die aan het lidmaatschap gesteld worden zijn bedacht om de leden te helpen ten volle te kunnen genieten van hun Rotaryervaring.

Kijk voor adressen van Rotaryclubs in de ‘Official Directory’ of op de ‘Club Locator’ op de website voor bijeenkomsten en tijden.

Om de clubs sterk te houden is iedere rotarian verantwoordelijk voor aanwas van nieuwe leden voor Rotary. Ook nieuwe leden kunnen gasten voor bijeenkomsten uitnodigen en vragen om deel te nemen aan een serviceproject. Het waardevolle van Rotary spreekt voor zich en de beste manier om belangstelling van potentiële leden op te wekken is door ze het gevoel van Fellowship en service uit de eerste hand te laten ervaren.

Het in Rotary geïnteresseerd houden van nieuwe leden is een andere verantwoordelijkheid van iedere rotarian. Een goede Fellowship binnen de club en het in een vroeg stadium betrokken worden bij serviceprojecten, zijn de beste manieren om het lidmaatschap van de club te verstevigen.