twitter

Over Rotary
Beginselen van Rotary

In de geschiedenis van Rotary hebben zich enkele basisprincipes ontwikkeld om rotarians te begeleiden naar het ideaal van dienstvaardigheid en hoge ethische normen. Het doel van Rotary (= the Object of Rotary) werd voor het eerst geformuleerd in 1910. Het is door de jaren heen met de uitbreiding van Rotary’s missie aangepast.

Read more...
 
Rotary Nederland

In Nederland kennen wij het kantoor van de Stichting Rotary Administratie Nederland dat is gevestigd in Amsterdam.

Verantwoordelijkheden van het lidmaatschap:De club is de hoeksteen van Rotary en door de wekelijkse bijeenkomsten bij te wonen krijgen de leden gelegenheid te genieten van het gevoel van Fellowship in de club en hun professionele en persoonlijke kennis te verrijken. Als leden hun eigen wekelijkse clubbijeenkomst missen, worden ze aangemoedigd bijeenkomsten van andere Rotaryclubs bij te wonen – een gebruik dat rotarians een warm welkom garandeert in gemeenschappen over de hele wereld. Wat rotarians uit Rotary halen, hangt grotendeels af van wat ze erin stoppen.

Read more...
 
Rotary international

Rotary International (RI), ’s werelds oudste organisatie van serviceclubs, omvat ruim 33.000 clubs in meer dan 200 landen en gebieden. De ruim 1,2 miljoen leden van deze serviceclubs vormen een wereldomvattend netwerk van zakelijke en professionele leiders die vrijwillig hun tijd en talenten geven om de maatschappij waarin zij leven te dienen.

Read more...
 
Four - Way test

De zogeheten ‘Four-Way Test’, wereldwijd opgevolgd door rotarians in hun zakelijke en beroepsmatige leven, werd bedacht door rotarian Herbert J. Taylor in 1932. Sindsdien is deze vertaald in meer dan 100 talen.

‘The Four-Way Test of the things we think, say or do’

Read more...