Community Service

Rotary Maastricht ontplooit diverse "Community Service activiteiteiten". We brengen geld bij elkaar voor diverse goede doelen en/of steken handen uit de mouwen. Hieronder een overzicht van de actuele activiteiten.

Music Award Maastricht

De MUSIC AWARD MAASTRICHT is een initiatief van Rotary Club Maastricht in samenwerking met het Conservatorium Maastricht. Het doel van dit concours is het stimuleren van talentvolle regionale studenten Klassieke Muziek.

De Music Award Maastricht - in een cyclus van piano, zang en viool - is uniek voor haar deelnemers: geselecteerde studenten Klassieke Muziek van zeer hoog niveau met internationale mogelijkheden en ambitie. voor meer informatie zie www.musicawardmaastricht.nl

Fietsen voor ALS

Rotary Maastricht zet zich in voor de stichting ALS. ALS is een zeer enrnstige spierziekte. Op de landelijke fiets- en wandeldag, die ook in Maastricht wordt georganiseerd, zetten de leden van club zich in door mee te doen en te helpen bij de organisatie.

Interservice Golf

Rotary Maastricht neemt jaarlijks deel aan het interservice golftoernooi, waarbij alle serviceclubs uit de regio zijn uitgenodigd om geld bij elkaar te spelen voor diverse goede doelen.

Ronald McDonald Kindervallei

Rotary Maastricht steunt de Ronald Mcdonald Kindervallei in Valkenburg.
De Kindervallei biedt gezinnen van een kind met een beperking verschillende mogelijkheden om te verblijven: ze kunnen er logeren tijdens de behandelperiode, of overdag even ontspannen in de Ronald McDonald Huiskamer.

Ziekenhuis in Kenia

Enkele leden van Rotary Maastricht gaan met geld in de rugzak, de inkopen doen om de GGZ-afdeling van het MOY TEACHING AND REFERRAL HOSPITAL in Eldoret (tweede stad van Kenia, gelegen in het Westen), verder uit te bouwen tot een volwaardige en humane plek om mensen met psychische klachten problemen te helpen te herstellen.